HOME PRINCESS TUTORIAL FREEBIES EX.LINK EXBANNER ORDERING +FOLLOW D'BOARD

Sunday, February 17, 2013

Change!



Annyeongg Haseyooo xD

Haaa perasan tk apa yang berubah dkat blog Azrah ni? hahaha tkprasan? ohhh rabun ni . nah *hulur spek. okay okay. haaa dhnmpk? bgus . nk thu apa perbezaan dye? sebelum ni blog Azrah warna pink kannnn? Sekarang Azrah dh tukar menjadi warna Purple! Asyik asyik pink je. bosannn! Naik Feed Up Azrah dngan warna pink nii !!xD
Hurmmm okaylah babaiiii :*
Assalammualaikummmmmmmmmmmmmmmm xD Flying Kisss meyh! *ehh bukan muhrim.


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

One Day ツ


Assalammualaikum for Muslimmm ღ
Hahaha , cantik tak Azrah berPurdah? hahah cantik kannn? ohh Syukrannn *Perasan jap ;p . hahah okay! InsyaAllah dengan Izin Allah one day Azrah akan berPurdah :') Azrah teringin sangad nak berPurdah thu tkkk? I'm seriesly. Tapi Azrah tkthu nk beli purdah dkat mna , hurmmmm. Mak kata kalau nk pkai purdah dkat skolah pn kne pkai! haaaaaaaaaaa? Terkejut tauu. tpi tkpe! Hurmmmm. InsyaAllah kalau Allah bagi Azrah umur panjang , InsyaAllah Azrah akan berPurdah mcam dkat gambar tu okay? Gambar dkat atas tu just nk test jee. Smbil tu amik gambar xD hahaha. *senyap tau jngan bgthu orng! . Okaylah Azrah mintak diri dulu , Azrah nk tidurrr :* Good Night , Salam Ukhwah , As'salam ya Ukhti wa Akhi .



Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Thursday, February 14, 2013

Freebies : Lagu OST Setia Hujung Nyawa



Korang minat cerita/Peminat Setia cerita #SETIAHUJUNGNYAWA ? Nahhh amik sume OST lagu cerita tuuu xD Kalau dh amik tu komen lah yeee? :*


*Maafkan Aku By Last Minute*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://ghucy.info/fullmusik/malay/22.1%20last_minute_-_maafkan_aku(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Ost Setia hujung nyawa -Maafkan aku" width="165" height="53"></embed></div>


*Sastera Kupu-Kupu by Mimie Haris*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://freewidget.info/izafullmusik/malay/30.1%20mimie_haris_-_sastera_kupu-kupu(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Mimie Haris - Sastera Kupu-kupu@fullmusik" width="165" height="53"></embed></div>


*Setia Hujung Nyawa By Gjie ft Mel*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://freewidget.info/izafullmusik/malay/30.1%20Gjie_ft_Mel_-_SETIA_HUJUNG_NYAWA_(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Gjie ft Mel - Setia Hujung Nyawa@fullmusik" width="165" height="53"></embed></div>

Nota Tangan!
Dah amik tu komen lah yeee? :*

^ Ikhlas Dari Azrah ^ 



Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Freebies : Lagu Nasyid yang Best



Kalau korang nak lagu dekat bwah ni korang copy paste je dkat HTML Java Script awak tu xD


*Imam Muda Najdi - Solla Alaikallah*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://ghucy.info/fullmusik/nasyid/13.11%20solla_alaikallah_-_imam_muda_najdi(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Imam Muda Najdi - Solla Alaikallah@fullmusik" width="165" height="53"></embed></div>


*Hafiz Hamidun - Subhanallah*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://freewidget.info/izafullmusik/nasyid/3.10%20Subhanallah_-_Hafiz_Hamidun(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Hafiz Hamidun - Subhanallah@fullmusik" width="165" height="53"></embed></div>

*Astaghfirullah Rabbal Baraya*

<div style="text-align: center;">
<embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://ghucy.info/fullmusik/nasyid/12.12%20Astaghfirullah_Rabbal_Barayal(www.fullmusik.net).swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" title="Astaghfirullah Rabbal Baraya@fullmusik" width="165" height="53"></embed></div>

Nota Tangan!Kalau amik komen ehh? syukran Jazilan xD


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Wednesday, February 13, 2013

Navigator #4 *Simple Navigate



| HOME | OWNER | STUFFY | EXCHANGE |

Haaa Navigate dia lebih kurang mcam tu lahhh xD Simple jee.
Kalauu korang nak navigate mcam tu , korang ikut je step step dkat bwah ni ehhh? :)

* Step First : Log In -> Dashboard -> Add A Gadget -> HTML Java Script
* Second Step : Korang copy ende dekat bwah ni and korang pastekan dkat HTML Java Script tdi.

<a href="LINK BLOG KORANG">Home</a> | <a href="LINK PAGE 2">Nama/Tajuk</a> | <a href="LINK PAGE 3">Nama/Tajuk</a> | <a href="LINK PAGE 4">Nama/Tajuk</a> | <a href="LINK PAGE 5">Nama/Tajuk</a>

Nota Tangan!
Warna Hijau Terang : Link Korang 
Warna Purple Gelap : Tajuk kepada LINK korang


^ Ikhlas Dari Hati Azrah ^


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Navigator #3



Nak Navigator mcam tu? Ikut step2 dkat bwah ni yeee ^^

*First Step : Log In -> Dashboard -> Add A Gadget -> HTML Java Script
* Secong Step : Korang copy paste code dkat bwah ni then paste dakt HTML Java Script tadi ;)
<style>
.hello{
width: 500px;
background: url(http://i.imgur.com/3xcNH.png);
top:0px;
left:-510px;
position: fixed;
top:100px;
text-align:center;
padding-top:10px;
padding-bottom:10px;
border: #e69fba 3px solid;
border-right: #e69fba 40px solid;
border-top-right-radius: 200px;
border-bottom-right-radius: 200px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
.hello:hover{
width: 500px;
left:-0px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
a.bye{
background:#e69fba ;
left:220px;
text-decoration:none;
color:#fff;
padding:5px;
font:12px arial;
margin-left:5px;
margin-right:5px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;
display:inline-block;
width:60px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
a.bye:hover{background:#000;
color:#fff;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
</style>
<div class="hello">
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
</div>




Nota Tangan!

Warna Merah : Link URL Background
Warna Hijau : Warna sukahati korang .  warna korang boleh cari dekat SINI
Warna Biru : Link apa2 korang nak letak :)
Warna Purple : Tajuk/Nama suka hati korang lah.


^ Ikhlas Dari Hati Azrah ^


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Navigator #2


Haaaa navigator dia lebih kurang mcam tu ^^
Kalau nak ikut step step dakt bwah ni ehhh? :D

* First Step : Log In -> Dahsboard -> Add A Gadget -> HTML Java Script
* Second Step : Korang copy bende dekat bwag ni dan pastekan dkat HTML Java Script tdi okay? ^^

<style type="text/css">
/*Credits: Dynamic Drive CSS Library */
/*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */
.sidebarmenu ul{
width:240;
text align:left;
list-style-type: none;
font: normal 13px Century gothic;
}
.sidebarmenu ul li{
position: relative;
}
/* Top level menu links style */
.sidebarmenu ul li a{
display: block;
overflow: auto; /*force hasLayout in IE7 */
color: white;
text-align:center;
text-decoration: none;
margin: 1px;
padding: 0px;
}
.sidebarmenu ul li a:link, .sidebarmenu ul li a:visited, .sidebarmenu ul li a:active{
background-color: #C6C6C6; /*background of tabs (default state)*/
border-top-left-radius: 15px 15px;
border-top-right-radius: 15px 15px;
border-bottom-left-radius: 5px 7px;
border-bottom-right-radius: 20px 15px;}
.sidebarmenu ul li a:visited{
color: white;
}
.sidebarmenu ul li a:hover{
border-top-left-radius: 75px 15px;
border-top-right-radius: 55px 15px;
border-bottom-left-radius: 5px 7px;
border-bottom-right-radius: 20px 15px;
-webkit-transition-duration: 1s;
background-color: #000000;}
/* Holly Hack for IE \*/
* html .sidebarmenu ul li { float: left; height: 1%; }
* html .sidebarmenu ul li a { height: 1%; }
/* End */
</style>
<script type="text/javascript">
//Nested Side Bar Menu (Mar 20th, 09)
//By Dynamic Drive: http://www.dynamicdrive.com/style/
var menuids=["sidebarmenu1"] //Enter id(s) of each Side Bar Menu's main UL, separated by commas
function initsidebarmenu(){
for (var i=0; i<menuids.length; i++){
  var ultags=document.getElementById(menuids[i]).getElementsByTagName("ul")
    for (var t=0; t<ultags.length; t++){
    ultags[t].parentNode.getElementsByTagName("a")[0].className+=" subfolderstyle"
  if (ultags[t].parentNode.parentNode.id==menuids[i]) //if this is a first level submenu
   ultags[t].style.left=ultags[t].parentNode.offsetWidth+"px" //dynamically position first level submenus to be width of main menu item
  else //else if this is a sub level submenu (ul)
    ultags[t].style.left=ultags[t-1].getElementsByTagName("a")[0].offsetWidth+"px" //position menu to the right of menu item that activated it
    ultags[t].parentNode.onmouseover=function(){
    this.getElementsByTagName("ul")[0].style.display="block"
    }
    ultags[t].parentNode.onmouseout=function(){
    this.getElementsByTagName("ul")[0].style.display="none"
    }
    }
  for (var t=ultags.length-1; t>-1; t--){ //loop through all sub menus again, and use "display:none" to hide menus (to prevent possible page scrollbars
  ultags[t].style.visibility="visible"
  ultags[t].style.display="none"
  }
  }
}
if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", initsidebarmenu, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", initsidebarmenu)
</script>
<div class="sidebarmenu">
<ul id="sidebarmenu1">
<li><a href="LINK PAPEJER">NAMA/TAJUK</a></li>
<li><a href="LINK PAPEJER">NAMA/TAJUK</a></li>
<li><a href="LINK PAPEJER">NAMA/TAJUK</a></li>
<li><a href="LINK PAPEJER">NAMA/TAJUK</a></li>
</ul>
</div>




Nota Tangan
Warna Purple Terang : Link Apa apaje yg korng nk letak
Warna Pink : Nama/Tajuk bende tu yang korang nak bwad ;)



^ Ikhlas Dari Hati Azrah ^


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

SEGMEN : Tambah Follower Sambil Berkenalan 2






Ni Follower Azrah sekarangg xD

Sikit jer tkbanyak mana punggg =..=



Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

23rd Birthday GA by Si Bulat ツ



Sannah Helwa too Siss Super DuperrExcellent ! xDSemoga Siss dipanjangkan umur , dirahmati oleh Allah and semoga sis DiMurahkan Rezeki . Aminnn ツ

 
 Last wish Sannah Helwa yang ke 23 yaaa  ღ
Mangsa di Tag



Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Segmen : + Follower 2013 ღ


*Ni follower Azrah , Azrah printscreen kan ღ

Siapa nak ikut Segmen ni ikut step step die ehhh? :')
Buat entri pasal segmen ini , dan pastekan banner diatas serta backlink kan dalam entri korang .
Follow blog yaya / Google +
Like my FP .
Nyatakan followers korang sekarang + Nyatakan adakah anda newbie atau senior . 
-Supaya yaya senang nak buat senarai 
Hantar link entri bukan link blog di tempat komen ,
Tiada tarikh tutup untuk segmen ini .

SENARAI PESERTA 


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Navigator#1 or Kotak Link *Like me ツ


*Klik pada gambar kalau nak lebih jelas*

Ada sorang hamba Allah kaum Hawa ni tanya mcam mne nk bwad kotak Link mcam Azrah . Dia tanya ada tutorial ke tak. Haaa ni ada saya nak bwad ^^ Kalau korang pn nak ikut , ikut lah ye, Azrah tkkisah punn ikut lah step step dy :*

* First Step : LogIn -> Dashboard -> Create Page

* Second Step : Korang copy bende dekat bawah ni and pastekan dekat page awak tu ^^

<style>
a.aingraphic{
display:inline-block;
background: pink;
width:70px;;
font-size: 13px;text-decoration:none ;
color:#000000 ;cursor:vertical text;
-webkit-transition:All 0.4s ease ;
-moz-transition:All 0.4s ease ;
-o-transition:All 0.4s ease ;
padding:5px; 
font-family:'silkscreen';
}
a.aingraphic:hover{
color:#fff ;
background:url(http://4.bp.blogspot.com/-rjElQzIeAjs/UNw3KANo7zI/AAAAAAAAOdM/3r0gKx8gp7o/s1600/tumblr_mfgycsSxDD1qzgt9no1_500_large.png);
background-position:50% 100%;
background-size:400px;
}
@font-face { 
font-family: "silkscreen"; 
src: url('http://static.tumblr.com/1kdckk4/9yjlolf0w/slkscr.ttf'); 
}
</style>
<center>
<a class="aingraphic" href="LINK PAPEJER">Nama/Tajuk</a> <a class="aingraphic" href="LINK PAPEJER">Nama/Tajuk</a> <a class="aingraphic" href="LINK PAPEJER">Nama/Tajuk</a> <a class="aingraphic" href="LINK PAPEJER">Nama/Tajuk</a>
* Step Third : Then kalau sume dh siap, Korang save lah yee ^^





Nota Tangan!
Warna Merah : URL Gambar *efek gambar bile cursor sentuh. 
Warna Biru : Link *Link yang korang nak letak 
Warna Oren : Nama/Tajuk *Awak isilah sukahati awak.


^ Ikhlas Dari Hati Azrah ^


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Thursday, February 7, 2013

Happy Ending!


Assalammualaikum for All Muslim :')

Tamat sudah cerita #SetiaHujungNyawa! Tamat semalam meyhhh , sweet sweet je Zain dengan Ell , teringin nak mcam tu seriesly :) Takpe it'sokayyy. hahaha ingatkan Ending dye Zain ngan El dpat anak 4 ! nama dia *Zayn Malek *Ziana Zain *Anuar Zain dan *Maher Zain! hahaha AWESOME kan nama dia? Sume ada Zain , ingatkan mcam tu Ending dy rupenye tkkkk! :o Eriza ngan Hadi pun dh mampusss! eh eh? *yeke? hahah xD entahlah . Azrah tengok 30 minit jer , sbb Azrah tngok cerita Cucu Mentua pkul 6.30 hingga 7.30 , #SetiaHujungNyawa kan pukul 7.00 hingga 8.00 . hurmmmm but it's okay! Not important punnn :3 okay babaiii! Assalammualaikum . #SalamJumaat
Photo of #SetiaHujungNyawa! 


*Sweet je dyorang! :')




Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Bertukar Header

Assalammualaikum ya Ukhti wa Akhi :')

Bertukar wajahlah header Azrah niiii :) Dah berapa kali dah Azrah tukar , ofcourse header ni Azrah tktukar ! InsyaAllah :') Bytheway #SalamJumaat to All Muslim / to All Hamba Allah yang hensem hensem and yang comel comel loteeee . Yang kaum Adam tu apalagi? tercegat dkat situ , pergi sana amik wudhuk pergi masjida solat Jumaat :) Kalau kaum Adam tak Solat Jumaat tiga hari berturut turut maka Allah akan tutup pintu Hidayah baginya! Haaaaa! :') Pergi solat Jumaat ehhhh? Baru hensemmmmm . *ececehhh LOL -_-'
Carta Header Azrah :') 
*First Header*
*Second Header*

*Third Header*


*Forth Header*

*Sebelum Header Sekarang*

*Header Sekarangg*


Saya tahu header Azrah takSecantik korang punya!So jangan perli okayyy? -_-'
#SalamJumaat
Syukran !


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

Tuesday, January 29, 2013

✿ Islamic Fashion Festival Dari Sudut Ilmiah Islam ✿



Kita sering mendengar berkenaan penghinaan terhadap Rasulullah S.A.W ini hanya terjadi di kalangan orang-orang kafir sahaja. Ini kerana mereka sendiri tidak berpuas hati dan bersetuju dengan ajaran yang dibawa oleh Nabi Muhammad S.A.W . Mereka juga sentiasa mencuba pelbagai cara dan wasilah untuk menunjukkan rasa benci mereka terhadap ajaran yang dibawa oleh Rasulullah S.A.W.

Apa yang menyedihkan lagi, perbuatan sekutuk ini bukan hanya didominasi oleh orang kafir sahaja, malah sekarang ini orang Islam sendiri juga bersubahat dan tidak ketinggalan untuk turut sama menghina junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W dengan tanpa disedari.

Baru-baru ini heboh berkenaan penganjuran Islamic Fashion Show atau Islamic Fashion Festival yang kononnya ingin memperagakan pemakaian secara Islam yang sebenar, tetapi malangnya disebalik niat baik tersebut terdapat unsur-unsur yang menghina kemulian junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W di tempat yang tidak selayaknya. Jika kita melihat kepada gambar di atas, kelihatan seorang model yang memperagakan pakaiannya dan di dadanya terdapat tulisan nama Nabi Muhammad S.A.W yang ditulis dalam keadaan terbalik. Suasana bertambah buruk lagi apabila model tersebut tidak menutup aurat sepertimana yang dikehendaki oleh syarak. Adakah layak bagi seorang Nabi yang menjadi sanjungan ummat seluruh alam diperagakan sebegini rupa? Sudahlah nama yang mulia tersebut diletakkan pada tempat yang tidak sesuai, malah dihina pula dengan pakaian yang sedikit pun tidak menunjukkan ciri-ciri wanita muslimah berdasarkan tujuan asal festival tersebut di anjurkan.


Berdasarkan isu ini eloklah kita melihat dari segi pandangan syarak berkenaan permasalahan ini seperti berikut :
  1. Ciri-ciri pakaian muslimah yang sebenar
  2. Hukum menghina Nabi S.A.W.

Ciri-ciri pakaian muslimah yang sebenar

Menurut ayat Al-Quran dalam suran An-Nuur Allah S.W.T berfirman :

“Dan Katakanlah kepada perempuan-perempuan Yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang Yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali Yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki Yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak Yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya”. ( Surah An-Nuur, Ayat 31 ).
 

Berpandukan ayat ini jelas kepada kita, menunjukkan cara pakaian muslimah sebenar yang dituntut oleh Islam adalah seperti yang dinyatakan dalam ayat Al-Quran di atas. Jika kita melihat kepada majlis yang dianjurkan pada baru-baru ini adakah ia memenuhi syarat-syarat yang telah digariskan oleh Islam? Malah model tersebut memperagakan pula kepada penonton yang sudah pasti tiada hubungan kekeluargaan yang dibolehkan oleh syarak untuk melihatnya. Dan kebiasaannya, pertunjukkan fesyen ini jelas terdapatnya unsur-unsur maksiat kerana sama ada ia diperagakan oleh seorang model perempuan mahupun seorang lelaki, ia merupakan suatu perkara yang boleh menaikkan syahwat kepada sidang penonton yang melihat aksi model-model tersebut. Maka perbuatan ini jelas haram di sisi jumhur ulamak.

Nas Ulamak Berkenaan Pengharaman Tersebut :
  1. Berkata Imam Muhammad Amin Ibn ‘Abidin dalam kitabnya Hashiyyah Ibn ‘Abidin : “Tidak dibolehkan melihat sesuatu sudut pun dari bentuk badan seorang wanita yang ajnabi, kerana pengharaman melihat itu kerana takut timbulnya fitnah disebabkan perhiasan yang terdapat pada tubuh badan seorang wanita. ( Hashiyyah Ibn ‘Abidin, jilid 3, m/s 261 ).
  2. Berkata As-Syeikh Al-‘Adawi dalam kitabnya Hashyiah kepada Syarah Al-Kharasyi : “Tidak dibolehkan bagi seorang wanita muslimah menunjukkan perhiasan tubuh badannya kepada orang kafir, walaupun wajah dan kedua tapak tangan bukanlah aurat pada asalnya”. ( Hashiyyah Al-‘Adawi, juzuk 1, m/s 347 ).
  3. Berkata Imam An-Nawawi dalam kitabnya Majmuk : “Apabila melihat seorang lelaki kepada wanita yang ajnabiah dengan tanpa sebab yang munasabah, maka di haramkan kepadanya untuk melihat walaupun tidak melihat kepada aurat pelempuan tersebut”. ( Majmuk, juzuk 16, m/s 138 ).
Ini antara beberapa pandangan ulamak berkenaan pandangan seseorang kepada wanita, dan di sini jelas berlaku unsur-unsur kemaksiatan ketika festival tersebut sedang berlangsung. Umumnya di sini, pengharaman aktiviti memperagakan fesyen adalah sangat jelas, kerana banyak batas-batas agama yang tidak dijaga dalam majlis tersebut, seperti :
  1. Peraga fasyen lelaki / wanita mendedahkan aurat kepada sidang penonton.
  2. Percampuran antara lelaki dan perempuan dalam majlis tertutup yang boleh menimbulkan fitnah.
  3. Membangkitkan syahwat sidang penonton ketika melihat model mengenakan pakaian yang menjolok mata.

Semua ini secara pastinya berlaku ketika majlis tersebut berlangsung, maka majlis ini secara dasarnya adalah dilarang oleh syarak berdasarkan dalil yang telah dilampirkan di atas. Setelah kita mengetahui tentang pengharaman festival tersebut yang mempunyai unsur-unsur maksiat, jadi bagaimana pula hukum berkenaan dengan salah seorang daripada model ketika memperagakan pakaiannya yang tertulis nama Nabi Muhammad S.A.W secara terbalik di dadanya? Adakah ini dikatakan sebagai fasyen yang berbentuk islamik, tetapi melihat kepada pakaian model tersebut tidak melambangkan ciri-ciri pemakaian muslimah yang sebenar? Perkara ini jelas salah satu penghinaan terhadap Islam dan menghina Rasulullah S.A.W itu sendiri dengan meletakkan sesuatu yang mulia di tempat yang hina dengan melakarkan nama baginda di pakian yang sedemikian.

Hukum Menghina Nabi S.A.W

Mengenai hukum penghinaan Nabi ini suatu hukum yang dibahas panjang oleh para ulamak, kerana ia berkait dengan masalah akidah. Jumhur ulamak bersepakat bahawa, "walaupun sesorang itu mengakui bahawa Allah S.W.T itu tuhan yang patut di sembah, tetapi tidak beriman dengan Rasulnya, maka ia tetap dikira sebagai seorang yang kufur dari sudut pandangan Islam". Ini menunjukkan bahawa nilai seorang Rasul menurut pandangan syarak. Berdasarkan kemuliaan ini, adakah layak bagi mereka yang cuba untuk mempersendakan Nabi yang telah banyak berjasa kepada ummat Islam seluruhnya sebegitu rupa?

Menurut pandangan Ulamak terhadap penghinaan Nabi boleh di ringkaskan seperti berikut :

Penghinaan Daripada Orang Islam
  1. Berkata Qadhi E’yadh : “Telah bersepakat sekalian ulamak bahawa membunuh dikalangan orang Islam yang mencerca dan menghina Nabi S.A.W”. (As-Syifa’ Bi Ta’rif Huquq Al-Musthofa, jilid 2, m/s 211).
  2. Berkata Abu Bakar Ibn Al-Munzir : “Sepakat para ahli ilmu bahawa menjatuhkan hukum bunuh bagi mereka yang menghina Rasulullah S.A.W”. (Tabqaat As-Syafi’ah Al-Kubra, jilid 3, m/s 102).
  3. Berkata Abu Sulaiman Al-Khattabi : “Aku tidak mengetahui bahawa ada pendapat yang berbeza pada menjatuhkan hukum bunuh bagi mereka yang Islam menghina akan Nabi Muhammad S.A.W”. (Mukhtasar As-Sunan, juzuk 6, m/s 199 ).
Hukum Menghina Nabi S.A.W Berdasarkan Qias

Berdasarkan hadis Nabi S.A.W :


“Sesiapa yang menukar agamanya ( Islam ) maka bunuhlah ia” . (Sahih Imam Al-Bukhari, no hadis 3017 dan 6922, hadis riwayat Ibnu ‘Abbas).

Menurut pandangan Ulamak, bahawa seseorang yang menghina Nabi itu juga dikira sebagai orang yang murtad, dan hukumnya juga sama seperti hukuman yang di jatuhkan ke atas orang yang murtad iaitu bunuh. Ini kerana perbuatan menghina Nabi S.A.W lebih teruk berbanding orang yang murtad sahaja. ( As-Saif Al-Maslul ‘Ala Man Sabba Ar-Rasul, m/s 151 ).

Inilah sebahagian dalil yang menunjukkan bahawa jenayah penghinaan Nabi ini amat berat sehingga boleh melucutkan akidah seseorang muslim. Adapun begitu, Islam masih memberikan peluang kepada pesalah untuk bertaubat dan kembali ke jalan yang sebenar dan berazam agar tidak mengulangi semula perbuatan tersebut. Ini juga berdasarkan qias bagi pesalah yang murtad dari agama Islam, dan masa yang diberikan selama tiga hari untuk seseorang itu bertaubat.

Berkata Muhammad Bin Shahnun daripada Ibn Qasim :

“Orang yang murtad diseru kembali kepada Islam sebanyak tiga kali, jika ia masih enggan maka pancunglah lehernya”. ( Al-Musannaf, juzuk 10, m/s 127).


Dalil Penerimaan Taubat
“Katakanlah (Wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu Yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana Sesungguhnya Allah mengampunkan Segala dosa; Sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani”. ( surah Az-Zumar, ayat 53).

“Bagaimana Allah akan memberi petunjuk hidayah kepada sesuatu kaum Yang kufur ingkar sesudah mereka beriman, dan juga sesudah mereka menyaksikan Bahawa Rasulullah (Nabi Muhammad) itu adalah benar, dan telah datang pula kepada mereka keterangan-keterangan Yang jelas nyata. dan (ingatlah), Allah tidak akan memberikan petunjuk hidayahNya kepada kaum Yang zalim. mereka itu balasannya ialah Bahawa mereka ditimpa laknat Allah dan malaikatNya sekalian orang-orang (yang beriman). mereka kekal di dalamnya, tidak diringankan azab seksa daripada mereka dan mereka pula tidak diberi tempoh atau perhatian; kecuali orang-orang Yang bertaubat sesudah (ingkar) itu, serta memperbaiki keburukan mereka, maka Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani”. ( Surah Ali Imran, ayat 86-89 )

Berdasarkan nas ini, ia menjadi dalil kepada penerimaan taubat bagi mereka yang murtad, dan secara umumnya jenayah penghinaan terhadap Nabi S.A.W juga termasuk di dalam ayat tersebut, berpandukan qias yang dinyatakan sebelum ini. ( As-Saif Al-Maslul ‘Ala Man Sabba Ar-Rasul, m/s 175).

Kesimpulan daripada perbahasan di atas, isu yang telah berlaku ini bukanlah suatu perkara yang remeh dan jarang berlaku dalam masyarakat kita, malah perkara tersebut sering berlaku sejak kebelakangan ini. Kita mengharapkan kepada kepimpinan Islam yang berani menyatakan kebenaran dan membanteras kemungkaran yang berlaku di sekeliling kita.
 


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)

✿ PENGARUH YAHUDI DALAM PERMAINAN HARIAN ✿



Devil May Cry 3

Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.





Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.
"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".



Clive Barker Undying



Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.




Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.
Zack And Wiki



Luahan dari seorang gamer Wii:

Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.
Prince Of Persia



Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)



"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.
Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes



Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".
Stronghold Crusader



Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.
Guitar Hero 3 Legends Of Rock



Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.



Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.



Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.



Resident Evil 4



Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.





Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.



Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.




Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.
 


Suka? Like lah. Arnab lari sangat pantas , butang Follow diatas! Apalagi? Follow lah ;)